Kort verslag bezoek (voorjaar 2018) van Dr. Heleen Staal,

Orthopeed MUMC aan St.John-Hospital

 

We hebben weer een goede tijd gehad in het St. John, naast poli is er hard gewerkt op de ok. Het is goed te zien dat er progressie is geboekt in de administratie. De röntgenkwaliteit is verbeterd en er is een goede overdracht van informatie van de nacht naar de dagploeg.

 

Er wordt hard gewerkt aan een opleiding voor gips/orthopedisch technicus; deze mensen zouden een aantal taken van de orthopeed Prosper Moh en zijn collega’s kunnen overnemen en een deel van de conservatieve traumazorg kunnen doen.  We zouden evt kunnen ondersteunen in de opleiding vanuit het MUMC.

 

Een zorg is nog steeds de opvolging van Dr.Prosper Moh, maar we kregen de indruk dat de urgentie ook daar gevoeld wordt.

 

Wat betreft het onderzoek, we hebben een enorme hoeveelheid kinderen kunnen vinden met ernstige O-benen en hun families in kaart gebracht. Er is een goedkeuring voor het onderzoek verkregen van de medisch ethische commissie uit Kumasi en we hebben van 10 patiënten en hun ouders bloed kunnen afnemen. We verwachten de resultaten over enkele weken.